Perunarock järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005 Maakylässä, Alppimajalla. Silloin tapahtuma oli vielä kaveriporukalla järjestetty ja kaksi päiväinen. Ensimmäisenä päivänä oleiltiin ja toisena päivänä oli Lookers esiintymässä. Toisena vuonna kutsuissa jo luki, että ”perinteinen Perunarock järjestetään…” Tässä kohdassa voi todeta, että kyllähän siitä perinne on tullut. Maakylän Alppimajalla Perunarock järjestettiin neljä kertaa, jonka jälkeen siirryttiin Mäkihuhtaan.

Perunarock kehiteltiin, kun Junnu Koljoselta kyseltiin tapahtumaa, joka pidettäisiin Läyliäisissä. Sellaista ei vielä ollut, joten Matti Ketosen ja Jukka Teinilän kanssa sellainen päätettiin kasata. Näin alkoi Läyliäisten suurin tapahtuma pikku hiljaa kasvaa. Tapahtuma loppui joka kerta kello 22, jotteivat naapurit ja muut kanssa eläjät olisi häiriintynyt. Jatkoille tietysti porukka löysi aluksi Ullan Baariin, mutta siirtyi muutamia vuosia myöhemmin Bar Parooniin.

Mäkihuhdassa Perunarock pidettiin seitsemän kertaa. Siellä itseasiassa ensimmäisen kerran vuonna 2008 Perunarock sai hieman takaisin päin rahaa, kun takahuoneen lattialta löytyi yhden euron kolikko. Siitä alkoi hurja nousu ylöspäin.

Mäkihuhdassa Perunarockin voimalla juhlittiin viimeisen kerran vuonna 2015, jolloin Make Metsänen pääsi paikalle ensimmäistä kertaa, monista aiempien vuosien kutsuista huolimatta. Silloin heräsi ajatus siitä, ettei tällaista tapahtumaa voi lopettaa.

Bar Paroonin kanssa alkoi neuvottelut voisiko tällaisen tapahtuman järjestää täällä kylällä ja mitä kaikkea siihen tarvitaan. Niinpä neljä kylän miestä laittoivat pystyyn Perunarock ry:n ja yhteistyössä Bar Paroonin ja Vikin kanssa, kylällemme saatiin vetovoimainen tapahtuma, jossa viime vuonna molemmissa tapahtumissa kävi noin neljäsataa kävijää.

Perunarock ei ole tarkoitettu pelkästään aikuisille, vaan myös lapset on otettu huomioon. Mukulaperunarock oli viime vuonna päivällä, ennen varsinaista perunarockkia. Myös tänä kesä järjestettävä Perunarock ja Mukulaperunarock vetävät toivottavasti paljon porukkaa paikalle, jotta saataisiin näinkin iso ja hieno tapahtuma pidettyä omalla kylällä.

Kuvassa Perunarock Ry:n jäsenet: Jukka Teinilä, Make Metsänen, Matti Ketonen ja Junnu Koljonen

Lähde: Läyliäisten kylälehden 2017 toimitus